Stosowanie antykoncepcji

Re: Stosowanie antykoncepcji

Postprzez fioletowa » Pn mar 22, 2021 12:16

Dla mnie najwygodniejsze sa tabletki :) probowalam z plastrami, ale to nie dla mnie . Teraz biore Vines,bardzo fajne jest to, ze po 24 dniach nie robi sie przerwy w tabletkach tylko bierze sie placebo :)
fioletowa

Postprzez » Pn mar 22, 2021 12:16

Postprzez Izyda » Pn maja 10, 2021 11:41

Antykoncepcja to jest coś bardzo pomocnego. Miłość musi być dobrze wykalkulowana!!!

Postprzez wiolla » Wt maja 18, 2021 12:16

Po porodzie aktualnie nie stosuję nic, zamierzam za jakiś czas wybrać się do lekarza i dobrać odpowiednią metodę zabezpieczenia. Nie planuję już raczej dzieci dlatego to najwyższy czas na taki krok. Z tego co widzę na https://baza-lekow.com.pl/ginekologia/ to tabletek antykoncepcyjnych na rynku jest bardzo dużo, lekarze muszą dobrze rozpoznawać się w ich składzie aby dla danej kobiety trafić w najlepszy dla niej lek. Dużą rolę odgrywa tu doświadczenie na pewno, dlatego chodzę do lekarza z 30-letnim stażem.
wiolla

Postprzez walerianka » Pt cze 25, 2021 16:26

Zdecydowanie bardziej wolę przyjmować tabletki, bo są one praktyczniejsze i bardziej pewniejsze. Zresztą możesz o ich skuteczności na https://antykoncepcjanamiare.pl/5-cieka ... -wiedziec/ poczytać, można się wiele cennych rzezy o nich dowiedzieć.
walerianka

Postprzez MikeStanley » Wt lip 13, 2021 08:51

Antykoncepcja to jest coś doskonałego. Warto korzystać z takiego postępu. To jest bardzo dobra sprawa!!!

Postprzez kitka » Pt lip 30, 2021 20:52

No tak, antykoncepcja jest fajna, jednak szkoda że spadło to na nas - kobiety. :( No ale trudno! ;D ja stosuję antykoncepcję głównie przez moje problemy hormonalne. Pani doktor Barbara Blocharczyk dobrała mi dobre tabletki i znacznie lepiej się już czuję.
kitka

Postprzez enika » Wt wrz 14, 2021 15:46

fioletowa napisał(a):Dla mnie najwygodniejsze sa tabletki :) probowalam z plastrami, ale to nie dla mnie . Teraz biore Vines,bardzo fajne jest to, ze po 24 dniach nie robi sie przerwy w tabletkach tylko bierze sie placebo :)

To ja też jej przyjmuję :) Mnie one najbardziej podpasowały i mój organizm też z nimi bardzo fajnie współpracuje.
enika

Postprzez enika » Wt wrz 14, 2021 15:46

fioletowa napisał(a):Dla mnie najwygodniejsze sa tabletki :) probowalam z plastrami, ale to nie dla mnie . Teraz biore Vines,bardzo fajne jest to, ze po 24 dniach nie robi sie przerwy w tabletkach tylko bierze sie placebo :)

To ja też jej przyjmuję :) Mnie one najbardziej podpasowały i mój organizm też z nimi bardzo fajnie współpracuje.
enika

Postprzez pola35 » N lis 28, 2021 23:20

Ja mam teraz Yasminelle ale mam strasznie bolesne miesiączki na nich i nie zawsze występują. muszę na coś zmienić ale na co?
pola35

Postprzez wiolla » Pn lis 29, 2021 11:46

pola35 napisał(a):Ja mam teraz Yasminelle ale mam strasznie bolesne miesiączki na nich i nie zawsze występują. muszę na coś zmienić ale na co?

Ja z podobnych powodów zmieniałam i lekarz mi polecił drovelis. To nowe tabletki na rynku z inteligentnym estrogenem - estetrolem. Jest on znacznie lepiej tolerowany, nie wpływa na piersi, na wątrobę, nie powoduje tycia. A przy tym bardzo dobrze kontroluje cykl miesiączkowy. Ja na tych tabletkach widzę ogromną różnicę, za każdym razem dostaję miesiączkę i jest ona niebolesna jak wcześniej, nie mam plamień. Ja bym polecała Ci te tabletki właśnie.
wiolla

Postprzez » Pn lis 29, 2021 11:46

Następna strona

Powrót do Ciąża