Początki ciąży

Re: Początki ciąży

Postprzez Emma_89 » Cz maja 18, 2023 14:31

Chciałabym porozmawiać z Wami na temat ogłaszania ciąży bliskim osobom. Właśnie wróciłam z wizyty u lekarza i już powiedziałam o tym swojemu mężowi. Teraz przyszła pora, aby poinformować również dziadków, ale chciałabym zrobić to w oryginalny sposób. Czy macie jakieś pomysły lub podpowiedzi? Mój mąż był bardzo szczęśliwy, gdy dowiedział się o ciąży. Jego reakcja była pełna emocji i radości. Teraz pragnę podzielić się tą wspaniałą nowiną z naszymi bliskimi rodzicami. Chciałabym, żeby ta chwila była wyjątkowa i niezapomniana. Dlatego zwracam się do Was z prośbą o inspiracje lub sugestie, jak w oryginalny sposób powiedzieć naszym ukochanym dziadkom o naszym maleństwie. Może mieliście swoje własne nietuzinkowe sposoby na przekazanie informacji o ciąży swoim bliskim? Czy może ktoś miał ciekawy pomysł na kreatywną niespodziankę, która wprawiła wszystkich w osłupienie? Będę wdzięczna za każdą radę, sugestię lub opowieść na ten temat. Podrzucam ciekawy artykuł z propozycjami, który właśnie czytam https://puppo.pl/jak-powiedziec-rodzico ... e-pomysly/ Pozdrawiam :)
Emma_89

Postprzez » Cz maja 18, 2023 14:31

Postprzez Asia5ta » Pn lip 24, 2023 18:31

Jakiś czas temu dowiedziałam się,że jestem w ciąży i jestem w trakcie przygotowania się do badań. Lekarz powiedział,że powinnam się nastawić na badanie pomiaru glukozy we krwi. Dowiedziałam się tutaj https://www.familie.pl/artykul/Na-czym-polega-badanie-glukozy-i-dlaczego-jest-wazne-w-profilaktyce-zdrowia,19555,1.html ,że istnieje ryzyko wystąpienia cukrzycy ciążowej. Jak się można przed tych uchronić?
Asia5ta

Postprzez B-Skrzat » Cz lip 27, 2023 13:00

Pytanie, co kto rozumie za początek ciąży... bo jak to co ja to na początku był szczyt szczytów.... ;-)
B-Skrzat

Postprzez Karina » Wt paź 24, 2023 12:22

Początki ciąży bywają czasem trudne, dlatego każda z przyszłych mam, ma na nie swoje sposoby. Czasem dobrze jest od wszystkiego odpocząć i nie myśleć za dużo o rzeczach, które spędzają nam sen z powiek. Dobrym sposobem na relaks, może być wówczas poczytanie czegoś luźnego i przyjemnego. Ostatnio trafiam na artykuł w internecie rihanna ma córkę czy syna , który może być pewną odskocznią i zapomnienie o wszystkim co nieprzyjemne. Myślę, że warto czasem sięgać po takie informacje na poprawę nastroju.
Karina

Postprzez kitka » Pn paź 30, 2023 19:13

Podstawą w ciąży jest znalezienie dobrego lekarza, który ją poprowadzi. Ja z całego serca dr Barbarę Blicharczyk. Przyjmuje w Kołobrzegu. Jest niezwykle empatyczna i dokładna - dawno nie poznałam takiego lekarza. Moja siostra też teraz do niej chodzi i jest tak samo zadowolona :)
kitka

Postprzez Matie » Cz gru 05, 2024 17:40

Suplementacja żelaza w ciąży bywa trudna, bo wiele preparatów daje efekty uboczne. Sideral, który kupiłam na Phamily, okazał się naprawdę łagodny dla mojego układu trawiennego. Wreszcie mogłam regularnie uzupełniać żelazo bez dyskomfortu.
Matie

Postprzez » Cz gru 05, 2024 17:40

Poprzednia strona

Powrót do Ciąża