Stosowanie antykoncepcji

Re: Stosowanie antykoncepcji

Postprzez pola35 » N lis 28, 2021 23:20

Ja mam teraz Yasminelle ale mam strasznie bolesne miesiączki na nich i nie zawsze występują. muszę na coś zmienić ale na co?
pola35

Postprzez » N lis 28, 2021 23:20

Postprzez wiolla » Pn lis 29, 2021 11:46

pola35 napisał(a):Ja mam teraz Yasminelle ale mam strasznie bolesne miesiączki na nich i nie zawsze występują. muszę na coś zmienić ale na co?

Ja z podobnych powodów zmieniałam i lekarz mi polecił drovelis. To nowe tabletki na rynku z inteligentnym estrogenem - estetrolem. Jest on znacznie lepiej tolerowany, nie wpływa na piersi, na wątrobę, nie powoduje tycia. A przy tym bardzo dobrze kontroluje cykl miesiączkowy. Ja na tych tabletkach widzę ogromną różnicę, za każdym razem dostaję miesiączkę i jest ona niebolesna jak wcześniej, nie mam plamień. Ja bym polecała Ci te tabletki właśnie.
wiolla

Postprzez mamuluka » Wt gru 07, 2021 07:32

Ja również korzystam z antykoncepcji hormonalnej, ale teraz zastanawiam się nad zmianą. Znalazłam artykuł, że bardzo skuteczny jest krążek dopochwowy. Podobno można zakładać go samemu. Korzystacie w takiej sprawie z teleporad, czy raczej watro umówić się do ginekologa na wizytę stacjonarną? Zazwyczaj po przeczytaniu tego artykułu https://www.female.pl/artykul/20071-pot ... recepta-pl korzystałam z porad telefonicznych, a później lekarz przedłużał mi receptę za pośrednictwem strony onlinerecepta.pl . Natomiast chyba przy zmianie antykoncepcji powinnam wybrać się do lekarza na standardową wizytę.
mamuluka

Postprzez Matie » Śr gru 29, 2021 11:26

W przypadku pęknięci prezerwatywy warto mieć pod ręką tabletkę poronną, o tym jakie powinno się wybierać aby były skuteczne jest w tym wpisie na blogu Klinika Stonava
Matie

Postprzez hannax » Pn mar 27, 2023 06:48

Ostatnio sprawdzałam ranking prezerwatyw 2021 i mam do Was pytanie, co mogło się zmienić przez 2 lata i przede wszystkim w waszych związkach jakiej formy antykoncepcji używacie? Czy waszym zdaniem prezerwatywy to najlepsza z nich? Pozdrawiam i zachęcam do wypowiedzi w tym temacie.
hannax

Postprzez » Pn mar 27, 2023 06:48

Poprzednia strona

Powrót do Ciąża